Välkommen till
Henrik Tallgrens musiksida
 

Här finns nu min första kasett inspelad på portastudio 1992-93. Den finns både som mp3 (73 mb) och som wav-fil (323 mb). Wav-filen är nästan fem gånger större, men den har ljudet som kommer direkt från bandspelaren, mp3 komprimerar mycket och har sämre ljud. Alla instrumment och sång spelas av mig. Läs gärna wordfilen med info om alla låtarna.

Längre ned finns några videosnuttar som gjorts av den finlänske dokumentärfilmaren Timo Suojanen. Filmerna är av experimentell karaktär och därför inspelade med vanlig Nokia mobiltelefon den 17 juli 2009. De fem första filmerna är med Henrik Tallgren, även känd under namnet Hank Pinebranch, och Yvonne Tallgren, bland många känd som Hillbilly-Vonne. Ibland har denna konstellation av de två kusinerna gått under namnet Los Pinetwigeros. (Uppdaterat 26 december 2014).

Information om låtarna (wordfil). Låtinformation

Up Your's, Man. mp3 (73 mb)

Up Your's, Man. wav (323 mb)

En egen kompostion som kallas Bluesjam 1, vilket i klartext betyder att vi latjar lite med gitarrerna. Bluesjam 1 (6,8 mb)

Här kör Yonne och jag på med klassikern Flip, flop and fly. Den här har gjorts av massor av artister, så varför inte vi också....! Flip, flop and fly (7,4 mb)

Hoyt Axton har skrivit Lightning bar blues, men jag har bara hört den med två andra artister. Fast jag och Hillbilly kör på som om vi spelat denna sedan barnsben! Lightning bar blues (12,8 mb)

Del Shannon är ju bland annat känd för sin Runaway. Den är kanske inte lika känd med bandet Los Pinetwigeros, men vi försöker i alla fall! Runaway (8,1 mb)

Ray Charles har gjort många låtar, bland annat den känslosamma Unchain my heart, vilken Yvonne och jag försöker oss på här. Unchain my heart (13 mb)